Header image    

"Neantelegerea fenomenului medical, nu implica inexistenta lui."

(I. Zagrean)

 
line decor
  
line decor

 
 
 

 
 

Dr. Zagrean Iosif

Medic primar chirurg

Doctor in stiinte medicale

Competenta: acupuntura, dopler vascular periferic

Loc de munca: Clinica Chirurgie II, Str. Clinicilor Nr.4, Cluj-Napoca

Cabinet particular: Centrul de Medicina Sanatatea

Activitate stiintifica:

- Autor a peste 100 de lucrari stiintifice cu participare la diverse congrese de medicina in tara si peste hotare

- Lucrare de doctorat - studiul clinic si terapeutic al ulcerului de gamba - conducator stiintific: prof.dr.docent Crisan Mircioiu - 1998.

- Lucrare de competenta in acupunctura: "Monitorizarea efectului acupuncturii asupra microcirculatiei periferice prin fotopletismografie computerizata" - coordonator stiintific: prof.dr. C.Ionescu-Tirgoviste; coordonator tehnic: dr.ing. Simion Pruna - 1999

Scurta prezentare:

- Incepe activitatea in acupunctura in anul 1985, cand participa ca si colaborator extern in cadrul colectivului condus de C. Ionescu-Tirgoviste (spitalul clinic Cantacuzino) in parte ca si autor si coautor la diverse lucrari stiintifice prezentate atat in tara cat si in strainatate (Cehoslovacia, Japonia, China, etc.)

- In aceasta perioada alaturi de dr.ing. Simion Pruna ia parte in cadrul laboratorului de inginerie medicala de la spitalul Cantacuzino la activitatea practica de vizualizare a efectelor acupuncturii la bolnavii cu diabet zaharat si complicatii ale acestuia (arteropatia diabetica si neuropatia)

- In cursul activitatii in clinica chirurgie 2 introduce metoda de tratament acupunctura, electroacupunctura si lasero-punctura in special la bolnavii cu:

- arteropatii obliterante

- microangiopatie diabetica

- sindrom Raynaut

- tromangeita obliteranta

- boala varicoasa in stadii dureroase

- ulcere gambiene de diverse etiologii

Rezultatele obtinute practic au fost inserate in lucrari stiintifice sustinute la diverse congrese (Cluj, Timisoara) cat si prin publicarea lor in reviste de specialitate.

In 2000 deschide primul cabinet de medicina traditionala in Cluj-Napoca la ca re participa si un medic chinez in calitate de consultant

In 2007 infiinteaza societatea de medicina traditionala aplicata a carui presedinte este

Organizeaza in cadrul zilelor UMF (decembrie 2007), primul simpozion de medicina traditionala clujeana cu tema: Aplicatii practice ale medicinei traditionale la inceput de mileniu 3.

Cursuri de acupunctura in luna februarie 2008 in cadrul UMF Cluj

 

 

 


 
 
 
             
trafic ranking

 

© 2007 Societatea de Medicina Traditionala Aplicata